JdeMO for the Mercedes B-Class ED and B250e
Click To Enlarge

As we did for the 2012-2014 Toyota Rav4 EV and 2008-2011 Tesla Roadster, we are now accepting deposits for JdeMO fot the Mercedes B-Class ED / B250e

The deposit will be $1500 USD

Final price will be $2999 USD

We expect to have JdeMO fot the Mercedes complete by the end of 2018

JdeMO is the one and only CHAdeMO fast charging system for your Mercedes, allowing you to charge in 30-45 minutes at over 17,000 CHAdeMO stations worldwide 

Over 2000 in the USA

Over 6000 in Europe



1) How fast will the Mercedes B-Class ED / B250e be able to charge?

Answer: It will charge at up to 354 volts DC at a maximum of 125 amps, or about 43kW. That means that it can charge from 20% to 80% of the battery usable capacity in approximately 30-45 minutes. Most CHAdeMO compliant chargers are 100 to 125 amps (socalled "50kW").

2) What kind of chargers can I use?

Answer: You will still be able to use the existing J1772 plug for charging, and additionally will also be able to use any CHAdeMO charge station in the world. This is commonly known as the same quick charger used for the Nissan LEAF, KIA Soul EV or Mitsubishi iMiev and Outlander hybrid Plug-In. In addition, Tesla cars can use CHAdeMO with a Tesla supplied adaptor.

You specifically will NOT be able to use the Tesla Supercharger system, nor will it work at CCS Combo1 chargers used by GM Spark EV, GM Bolt EV, Ford Focus Electric (2017 and newer), Hyundai Ioniq, Honda Clarity EV, BMW i3 and Volkswagon eGolf. Note: BMW i3 uses CHAdeMO in Japan.

3) Where are these CHAdeMO chargers located?

Answer: We recommend using www.PlugShare.com or www.chademo.com to find a station.

4) Will JdeMO damage the car in any way?

Answer: No, If operating as designed. But, increasing the charge rate to any battery that has ever been designed in the history of mankind will likely shorten its lifespan.

5) Will it void my warranty?

Answer: It should not void any warranty, however we do not have control of how any auto manufacturer will likely handle a battery warranty claim. In all likelihood, any battery failure would likely be blamed on any product connected to the battery, no matter how unlikely it actually did damage. Therefore, each JdeMO sale will require a "hold harmless" agreement that indemnifies Quick Charge Power LLC from any claim.

6) Will there be a warranty on the JdeMO? 

Answer: We include a one year limited warranty.

7) Will it be possible to remove JdeMO on a lease return car?

Answer: Yes.

8) Do I need to remove JdeMO to have normal service or maintenance performed?

Answer: Absolutely not. We specifically do not want you handling, modifying, repairing or in any way changing JdeMO except to recharge your Rav4 EV from a CHAdeMO charger. If you need to remove JdeMO for any reason, contact Quick Charge Power for instructions.


9) Can I charge with a CHAdeMO charger and the J1772 plug at the same time?

Answer: No.

10) Can I install JdeMO myself?

Answer: Yes. WARNING: HIGH VOLTAGE CAN KILL. Following all directions, and just know that high voltage probably won't shock you... because it will kill you, and it will hurt the entire time you are dying. But, any qualified mechanic or methodical weekend car hobbyist should have no problem with the installation, provided all the safety instructions are followed. 

11) Can my local Mercedes B-Class ED / B250e dealer install JdeMO?

Answer: Yes, with a properly trained EV trained technician. But, don't expect most Mercedes dealers to want to do this. Actually, probably exactly zero will probably want to do this.

12) How long will it take to install?

Answer: About 4 hours for us at our shop in San Marcos, California USA, or a weekend for a hobbyist.

13) Will JdeMO be able to power my house through the CHAdeMO plug?

Answer: Maybe, however, we have not deleloped any method to do that yet.


14) I have heard that CHAdeMO in the future will be 100kW up to 400kW capable. Will JdeMO be able to charge at that rate?

Answer: No, because in order to get the full speed would first require a 500 to 1000 volt battery. Like most modern electric vehicles, the Mercedes B-Class ED / B250e uses a "400 volt" battery (actually 354 volts max), therefore the maximum charge rate might be up to 200 amps for a short period of time at the lowest battery State Of Charge (SOC). The maximum likely charge power might be 200 amps multiplied by maybe 300 volts, or about 60kW max. Currently, JdeMO is restricted to 125 amps / 43kW.

15) Where is JdeMO be mounted? 

Answer: It fits entirely under the hood. To charge, you will open the hood and plug in the CHAdeMO plug.


16) Can I move the inlet?


Answer: You can move it ANY place you like. All you need is a LOT of time, money, plus however many feet of 2 gauge and 18 gauge wire you need. There are 2 conductors at 2 gauge, and 11 conductors at 18 gauge. We will not be involved in alternate locations, sorry.

  • Item #: JdeMObclassED

JdeMO for the Mercedes B-Class ED and B250e

Price: $1,500.00
* Marked fields are required.
Availability: Back Ordered
Qty: *
Reviews (0) Write a Review
No Reviews. Write a Review